Kayısı tarımı dışında her türlü meyvenin tarımı yapılmaktadır. Sıcak bölgelerde yetişen meyveler dışında her tür meyvenin en lezzetli ve gösterişlileri burada yetişir. Ancak ekonomik değer olarak bir girdi sağlamaz. Kayısının yanında aileye yetecek kadar dikim yapılmaktadır. Bununla birlikte son yıllarda ekonomik anlamda gelir getirecek şekilde elma bahçeleri ve üzüm bağları oluşturulmaktadır.
Akçadağ'ın kayısıdan sonra en ünlü ve özellikle mevsiminde büyük şehirlerde aranan "Armut"u meşhurdur. Akçadağ armudu çok sulu, çok lezzetli ve kendisine has bir kokusu olan armuttur. Özellikle dağ köylerinde yetiştirilir ve mevsiminde büyük şehirlere pazarlanır. Tek dezavantajı olgunlaştıktan sonra çabuk bozulmasıdır, bu yüzden bekletme veya saklamaya uygun değildir.
Kaymakamlık ve İlçe Tarım Müdürlüğü olarak Akçadağ'a has armut türlerinin ve verimli bağların oluşturulması teşvik edilmektedir.
Seracılık yavaş yavaş gelişmekte Kaymakamlık ve İlçe Tarım Müdürlüğü serada sebze üretimi yanında kesme çiçekçiliği de teşvik etmektedir. Halk kendisine yetecek kadar sebze üretmekte ise de son yılda özellikle ova köylerde sebze ekimi yaygınlaşmaktadır.
Sultansuyu Harası çevre hayvancılığına canlılık getirmekteydi. Bu kurumun at yetiştiriciliği dışındaki hayvancılık alanlarından çekilmesi Malatya et kombinasının kapanması ve ekilip dikilen tarım alanlarının artışı ile birlikte yurdumuzun genelinde hayvancılığın gerilemesi de ilçemiz hayvancılığını olumsuz yönde etkilemiştir. Yöremizde mandıracılık gelişme gösteremediğinden büyükbaş hayvan yetiştiriciliği gelişememekte, kırsal alanlarda evlerde birkaç hayvan dışında hayvan beslenmemekte, büyük işletmeler oluşamamaktadır. Küçükbaş hayvancılık kırsal alanlardaki yayla köylerde yapılmaktaysa da bu köylerde bile çok az sayıda hayvan bulunmaktadır.